menu
Word Lid
Wil je weten hoe energiezuinig je woning is? Een alternatief voor de betalende dienst is mogelijk.



De gratis energiescan van het Energiehuis West-Vlaanderen is opnieuw enkel beschikbaar voor een bepaalde groep. De groep armen wordt steeds groter. Jammer genoeg door wanbeleid, want de middenklasse wordt steevast vergeten.
De grootste groep inwoners, de middenklasse, is enkel goed om de facturen van de overheid te betalen. Wanneer zij een energiescan van de woning laten uitvoeren, moeten ze daarvoor zelf betalen. Die kost kan vlug oplopen tot zo'n 200 euro. Ook deze groep mensen krijgt het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen.
Er is een verwijzing via de website van Blankenberge naar 'het energiehuis', maar het is geen rechtstreekse link en de link werkt zelfs niet: www.wvi.be/energiehuis

"Vlaams Belang Blankenberge wil een goed werkende link en wil daar zelfs een tweede link bijplaatsen. Want er bestaat een kosteloos alternatief: warmhuis.be. Het kan heel wat inwoners van onze stad of gemeente op weg helpen wanneer dit alternatief beter bekend wordt gemaakt. Dit kan via de gemeentelijke webstek. Tijdens onderzoek vonden we geen enkele verwijzing naar deze website. Als stad kunnen we op dit vlak een sensibiliserende rol vervullen. Er zijn genoeg redenen:
-de exploderende energieprijzen;
-de nood aan het terugdringen van het energieverbruik;
-de sensibiliserende rol van de website warmhuis.be;

Vlaams Belang wil verzoeken om op de webstek van onze stad Blankenberge een verwijzing te plaatsen naar warmhuis.be. Wij hebben dit al op onze website en Facebook van Vlaams Belang Blankenberge gedaan. Eveneens zou een verwijzing op bv. andere kanalen van de stad een meerwaarde bieden." - Sandra Storme Fractieleider Vlaams Belang Blankenberge

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF