Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang steunt onze ordehandhavers

Vlaams Belang steunt onze ordehandhavers
Provinciaal @ Vlaams Belang

Het coronavirus grijpt sinds een 2-tal weken terug wild om zich heen. Vanuit de federale en de lokale overheden worden er allerhande beschermingsmaatregelen afgekondigd om de veiligheid van de bevolking te verhogen. Om een herhaling van een volledige lockdown te voorkomen, die niet enkel zwaar was voor de bevolking maar ook economisch zware schade toebracht, zijn de maatregelen ondertussen meermaals aangescherpt.

Iedereen moet ernstige inspanningen doen om te vermijden dat het aantal opnames in de ziekenhuizen terug toeneemt en de dramatische sterftecijfers van de eerste coronagolf verder aangedikt worden. We moeten onze mensen beschermen! Het is dan ook ongehoord dat onverantwoorde individuen zich van deze maatregel niets aantrekken en weigeren gevolg te geven aan de gevraagde beschermingsmaatregelen, zoals vorig weekeinde in Roeselare aan de Traxsite.

De nozem die weigerde, na herhaaldelijke vraag van de gemeenschapswachten en nadien van de opgeroepen politie, om te voldoen aan de mondmaskerplicht haalt momenteel zijn verhaal in de pers en eist daarbij het ontslag van de agent die hem arresteerde.

Het Vlaams Belang wil dat er eerst een degelijk onderzoek komt waarbij alle elementen in ogenschouw worden genomen, ook de manifeste grovigheden en weerspannigheid van de betrokkene. Het kan niet zijn dat de ordehandhavers aan de schandpaal genageld worden zonder enig weerwoord. Wij vragen dan ook dat de korpsleiding sereen dit voorval wil beoordelen maar ook in de pers hierover communiceert.

Dat iedereen in deze Coronatijden het moeilijk heeft is een open deur intrappen. Begrip moet van beide zijden komen. Het Vlaams Belang spreekt alvast haar vertrouwen uit in onze ordediensten.

Immanuel De Reuse                                                               Giel Seynaeve

Fractieleider Gemeenteraad Roeselare                                    fractieleider Gemeenteraad Izegem

Politieraadslid Riho (Roeselare-Izegem-Hooglede)

Vlaams parlementslid