menu
Word Lid
Vlaams Belang Blankenberge verzet zich tegen groen-blauw-rode klimaatdogmatie

In de gemeenteraad van 15 november scherpt ons stadsbestuur de doelstelling m.b.t. CO2-reductie aan. In Blankenberge moet de CO2verlaging 15% beter dan wat wettelijk werd vastgelegd.-55% in plaats van -40%. Dit in een stad met de grootste kans-armoede, transport-armoede en energie-armoede.

De oorzaken moeten op een geleidelijke en sociaal aanvaardbare manier worden geremedieerd. Deze absurde omschakeling kost te veel en snijdt onnodig in ons comfort. Geleidelijke realistische aanpassing is de boodschap, gecombineerd met een realistisch energiebeleid op hoger niveau. Vergeet niet dat dit stadsbestuur behoort tot de meerderheid die de nucleaire energie in ons land verkocht heeft aan een Frans overheidsbedrijf en nu zelfs deze CO2 neutrale energie wil sluiten. Resultaat: de knoppen van het licht en verwarming uitzetten.

Wij verzetten ons tegen groen-blauw-rode klimaatdogmatie, ook op de lokale bestuurslaag, geen totalitarisme dat onze manier van leven, eten, bewegen, verwarmen zonder enige sociale correctie en omkadering wil doen veranderen. De wettelijke verplichting nakomen zal al moeilijk genoeg zijn.

Fractieleider Sandra Storme
Bron GR 15 november 2022

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF