menu
Word Lid
Verslag uit de gemeenteraad


Dat het Vlaams Belang ook in 2023 broodnodig is in Blankenberge, bleek al onmiddellijk op de gemeenteraad van 17 Januari. Een goedwerkende in principe onafhankelijke adviescommissie werd door de schepen van mobiliteit lamgelegd. De reden? Hij is geen voorzitter van die commissie. Niet naar de zin van de schepen en burgemeester. De meerderheid huurt advocaten in om de wettelijkheid te controleren. En dit op kosten van de belastingbetaler. Dit is onkies, we kunnen beter dit geld gebruiken om de veiligheid te verhogen. Daarbovenop heeft de adviesverkeerscommissie enkele experten die niet politiek gekleurd zijn en goed werk leveren. Op de gemeenteraad werd duidelijk dat we mogen vrezen dat deze mensen door de veroorzaakte problemen er de brui aan zullen geven. Maar niet getreurd, een blauw getinte verkeersexpert staat klaar om de rangen te vervoegen. Een goed werkend politiek orgaan saboteren en lamleggen is een kenmerk van paars beleid. Paars beleid staat immers niet voor een beleid ten goede van de mensen, maar blijkt opnieuw enkel om postjespakkerij te gaan. Ook in dit dossier staat paars beleid voor slecht beleid. 

En dat het niet zo goed gaat in Blankenberge is iets wat wij als Vlaams Belang moeten zeggen. Op de gemeenteraad werd bevestigd dat de praktijk genitale verminking is aangekomen. Het multiculturele dogma zorgt ook voor de invoer van mensonterende barbaarse Afrikaanse praktijken.

En niet alleen dit, onze fractie krijgt meldingen binnen inzake allochtonen, vermoedelijke nieuwe Belgen, die zich niets aantrekken van hun buren, onze gebruiken of zelfs wettelijke bepalingen. Voor de tiende editie van de Veiligheidsmonitor stond sluikstorten en zwerfvuil op de tweede plaats met 50 procent. De schepen was echter niet op de hoogte en onze fractieleider gaf een duidelijk en klaar antwoord: “Meneer de schepen, als u dit verderzet zal Blankenberge in een verre of nabije toekomst geen Brusselse reljongeren meer nodig hebben, u zal uw eigen strandreljongeren hebben. En Rousseau zal zich dan naast Molenbeek, ook niet meer thuis voelen in Blankenberge. En dat moeten we toch vermijden, niet?” Deze argumentatie, vooral dat laatste, leek dan toch voor de nodige belofte te zorgen dat de schepen zou bijhouden waar het sluikstorten systematisch plaatsvindt. Indien jullie meer informatie hierover hebben, laat het ons weten.

En zoals altijd moet het klimaatprobleem op de agenda komen. Vlaams belang staat voor klimaatredelijke oplossingen, zonder dogmatische beslissingen. Als enige partij onthielden we ons op weer een reeks klimaatbeloften. We hoefden zelfs geen voorbeelden te geven waarom dit onrealistisch en ondoordacht is. Een typisch voorbeeld gaven de andere partijen voor ons. Want het 'elektrisch autodelen' werd nog steeds niet ingevoerd in Blankenberge. Omdat de auto’s en de infrastructuur onmogelijk geleverd kunnen worden door de logistieke problemen die de energieomschakeling in Europa met zich meebrengt? Dit werd nochtans reeds geruime tijd geleden gestemd, de uitvoering blijkt in realiteit voorlopig onmogelijk te zijn. Zoals reeds gezegd, klimaatonrealistische doelstellingen die praktisch niet uitgevoerd kunnen worden, daar passen wij voor.

In ieder geval blijven wij ook in Blankenberge als enigste partij de pijnlijke waarheid verkondigen.

Sandra Storme
fractieleider Vlaams Belang Blankenberge

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF