menu
Word Lid
Ouderen en alleenstaanden wederom geviseerd in Blankenberge

Alleenstaanden betalen samen bijna 50.000 euro extra milieubelasting per jaar. En dit bovenop alle andere asociale socialistisch-liberale belastingverhogingen.

Op de gemeenteraad van dinsdag 25 april werd het opnieuw heel interessant. Vooral dan voor de kas van de stad Blankenberge. Die werd immers weer goed gespekt. De vele recepties dienen immers betaald te worden.

De Lokale besturen uit de regio Blankenberge-Brugge-Oostende ondertekenden bijvoorbeeld in één van de feestzalen van ons Casino, een engagementsverklaring rond ‘gezond ouder worden'. Niemand heeft uiteraard iets tegen gezond ouder worden, maar wie is het ouderen-ziekenhuis-Corona-beleid reeds vergeten? Gezond ouder worden betekent voor de socialistische schepen dan ook dat de senior een fikse prijsverhoging moet betalen voor een lekker streekbiertje in ons 'laagdrempelig' dienstencentrum de Bollaard. Een lekker streekbiertje kost voortaan maar liefst 4.5 Euro. Zonder schroom liet de schepen weten dat we moeten letten op het alcoholgebruik van onze Senioren. Wat een arrogantie. Deze mensen zijn oud en wijs genoeg om zelf te bepalen welke consumpties ze gaan nemen. In het verleden waren er nooit problemen met overmatig alcoholmisbruik. Sommige prijzen in de Bollaard stijgen met 50%. Ongelooflijk!

Onze alleenstaande ouderen worden echter niet alleen geviseerd in dit hulpcentrum. Ook de verhoging van de milieubelasting komt onevenredig hoog aan. Een bankfiliaal betaalt maar ongeveer 5 keer meer milieubelasting dan een alleenstaande. De vraag van het Vlaams Belang om de alleenstaanden geen milieubelasting te laten betalen, werd uiteraard niet gevolgd.

Ouderen en alleenstaanden horen net minder belasting te betalen, niet meer!

Intussen zijn er wel voldoende middelen voor bv. het “Huis van het kind”. Een feitelijke vereniging aangestuurd door de stad Blankenberge die vooral op allochtone kinderen gericht is. Op hun website en in hun vacature wordt althans dit beeld visueel uitgeademd. De Islam en de omvolking wordt duidelijk gepromoot. Daar is dan weer wel geld voor.

Maar deze meerderheid slaat dus werkelijk op alle vlakken de bal mis. Ook het openbaar vervoersplan is gewoon onderhevig aan toeval en externe factoren. Van een stedelijk beleid is er geen sprake. In de Ropshelling worden autoparkeerplaatsen gewoon geschrapt voor fietsrekken die bijna nooit worden gebruikt. Een eerste bevraging bij de schepen leverde enkel een warrige uitleg. Onze fractieleider Sandra trok daarop naar de omwonende en kreeg een heel ander verhaal. Het blijkt dat de schepen eigenlijk nauwelijks begrijpt waar het over gaat. Het Vlaams Belang zal dit punt dan ook opnieuw aankaarten. De fietsrekken zijn oud en kunnen beter vervangen worden. De fietsrekken worden eveneens beter geplaats vlak bij het speelplein op het strand. Ook een kiss en ride zone zou een goede zaak zijn. De ouders staan nu vaak noodgedwongen voor de parkeergarages van de omwonenden. Een goed beleid kan dergelijke problemen perfect oplossen. De fiets en de auto kunnen dan harmonieus naast elkaar bestaan. De verkeerscommissie ligt al twee jaar stil door de Liberale machten, hierdoor krijg je natuurlijk dergelijk onzin beleid. En ook het beleid rond openbaar vervoer werd verwaarloosd. Vorig jaar kregen ze nog van onze fractieleider Sandra Storme, tot tweemaal toe de raad om contact op te nemen met de NMBS. Onze fractie bezat immers waardevolle informatie; Er werd toen bij de NMBS en Infrabel beslist waar de beloofde extra treinen zouden naartoe gestuurd worden. De afkeer van de Open-VLD voor het Vlaams Belang echter, was de reden dat ze dit weigerden. Ze vonden onze fractieleider onkundig. Maar ook daar kwam haar voorspelling uit. Het resultaat is dus geen extra treinen voor Blankenberge. We kregen enkel een opsomming van beslissingen die vroeger werden genomen en waar deze ploeg geen enkele verdienste voor heeft. Het zijn immers allemaal beslissingen van andere organen.


Voor Blankenberge zijn er NUL extra treinen in het nieuwe vervoersplan. Hopelijk komt daar nog verandering in, aan het Vlaams Belang zal het niet liggen.


Sandra Storme,

Fractieleider VB Blankenberge


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF