menu
Word Lid
Gemiste kans in Blankenberge door het wegzetten voorstellen Vlaams Belang

Vorig jaar, toen het vervoersplan werd opgesteld, zou men 2000 meer treinen zou inleggen. Onze fractieleider, Sandra Storme, heeft toen op de gemeenteraad deze info meegegeven zodat de schepen onmiddellijk contact kon opnemen met de NMBS. Daar bestaat zelfs een contactpersoon om de lange-termijn-wensen van een gemeente te verzamelen. Dit werd geweigerd door het bestuur. Men luisterde niet, immers een Vlaams Belang standpunt.

Opnieuw, orde en proactief handelen versus wanorde en non-beleid.

Een jaar later valt de schepen dus uit de lucht bij de voorstelling van het nieuwe vervoersplan. Op mijn vraag hoeveel extra treinen er komen, kwam hij af met procedures die al lang bestaan, namelijk extra treinen tijdens het seizoen en perronuitbreidingen en een dubbellijn Gent Brugge waar men al decennia lang aan werkt. Deze treinen worden tijdens het jaar ingezet voor woon-werk verkeer, deze trein bestaan al, deze plannen werden al uitgevoerd, dit is oude wijn die hij verkoopt als nieuwe wijn. Deze schepen pakt uit in de krant met verwezenlijkingen waar hij niets voor heeft gedaan. Hij heeft tijdens de voorstelling enkel akte genomen van andermans beslissingen.

DEZE PAARSE MEERDERHEID IS VOORAL GOED OM ANDERMANS PLUIMEN OP HUN HOED TE STEKEN.

In werkelijkheid hebben ze kansen voor Blankenberge weggegooid door niet te luisteren naar Vlaams Belang. Dit had dus niets te maken met de extra investeringen. Onze fractieleider, Sandra Storme, is trouwens professioneel de persoon die als onafhankelijke overheidsmedewerker in real time beslist en praktische toestemming reserveert voor een extra trein naar bv Blankenberge-Brugge. Deze beslissing is gebaseerd op de huidige reglementering en netverklaring. Een ongewone grote toestroom van reizigers is, op vraag van NMBS en in geval van beschikbare capaciteit zo een reden.

Dit bestuur heeft door haar nonchalante, niet-proactieve houding kansen voor Blankenberge laten liggen. Ze hebben een professional genegeerd. Ze hebben Vlaams Belang genegeerd en ze hebben onze mensen en onze toeristen genegeerd. Een goede leider is in staat om meningsverschillen opzij te zetten voor het algemeen belang.

We kunnen bijgevolg enkel concluderen dat deze burgemeester geen goede leider is.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF