menu
Word Lid
Een bestuur moet problemen oplossen, niet veroorzaken.


Tijdens de gemeenteraad op 15 februari 22 zal de benaming ‘Havenstraat’ worden besproken. Het Vlaams Belang Blankenberge vraagt zich af wat de prioriteiten van deze paarse meerderheid zijn. Blijkbaar moet de liberaal Leopold Konkelberge een eerbetoon krijgen. Deze meerderheid wil de bekende Havenstraat naar hem noemen.

“Wij erkennen dat hij de Vlaamse cultuur heeft bevorderd. Hij stichtte een Vlaamse volksbibliotheek in Blankenberge. Eveneens was hij voorzitter van de Blankenbergse toneelkring, nu ‘Onder Ons’ genoemd“, deelt voorzitter Mark Misson mee. “Deze naam voor een nieuwe straat kan dan wel.”

“Inderdaad!”, vervolgt kersverse fractieleider Sandra Storme, “Het is een bekende, bestaande straat. Het veranderen van een straatnaam levert immers moeilijkheden op. En wat denkt de bevolking hierover? En de toeristen? De straat is namelijk gekend voor festiviteiten. Het havenfeest zonder de Havenstraat? Straatnamen wijzigt men enkel als het echt nodig is en dit is op dit moment niet nodig. Een bestuur moet problemen oplossen, niet veroorzaken. In deze tijden van inflatie, energiearmoede en Covid-gerelateerde armoede is deze geldverspilling ontoelaatbaar.“

Wij zijn benieuwd wat de argumenten van de meerderheid zijn om deze straat te herbenoemen.

Fractieleider Sandra Storme

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF