menu
Word Lid
Gemeenteraad Blankenberge 21 maart 2023

Schepen (Vooruit) maakt de voorstellen van Vlaams Belang belachelijk.

Naar het einde van de gemeenteraad van 21 maart 2023 komt de ontsluiting van opnieuw een gemeenteraad waar de meerderheid onze fractieleider op elk mogelijk moment ondemocratisch saboteert. Spreektijden voor Vlaams Belang zijn systematisch korter, onrechtmatige onderbrekingen door de voorzitter; kortom het lijkt er wel op dat er voor Vlaams Belang een ander reglement geldt. De schepen tracht een door de bevolking gedragen voorstel belachelijk te maken op de gemeenteraad maar lacht zichzelf uiteindelijk te pletter: "Vernederen, kleineren en de draak steken, horen niet thuis op een gemeenteraad die de stem van zijn burgers respecteert." Er komt dan ook applaus van andere oppositieleden na het weerwoord van onze fractie. 

Sandra Storme, onze fractieleider Vlaams Belang Blankenberge reageert tijdens de Blankenbergse gemeenteraad van 21 maart 2023 nadat schepen Jurgen Content (Vooruit) bij haar terechte kritiek op de ontoereikende en zelfs onveilige staat van de hondenweide, niet bijkomt van het lachen. Hij moet zelfs verschillende malen pauzeren bij de gedachte dat een middelgrote hond over een hek van 1m zou kunnen springen. Hij zou daar met de meerderheid ernstig over gebrainstormd hebben. Hij lacht dat zijn tuin er ook belabberd bijligt na de regen. En dat met één hond. (Ter info: De meeste honden kunnen ongeveer één tot drie keer hun hoogte springen.) Hij stelt daarbij voor dat er gestemd wordt, dat het vanaf morgen niet meer mag regenen zodat de weide kan opdrogen en het natuurlijk herstel van het gras zijn gang kan gaan. Hij maakt daaropvolgend een verwarrend vergelijk met de sluikstorters die hun afval in kledingcontainers gooien als zijnde waarschijnlijk ook degenen die de hondenweide bevuilen. Ons voorstel om de kledingcontainers terug te plaatsen werd immers ook naar de figuurlijke vuilbak verwezen. Ook lijkt hij het woord ‘voetgangerstunnel’ niet te kennen, noch te kunnen uitspreken. Hij noemt daarbij de vraag en het voorstel in de gemeenteraad een aflevering van ’Boer en Tuinder’. Alsof een vraag aangaande onze boeren en tuinders -zeker in de huidige politiek- niet belangrijk zijn…

Sandra Storme, na de gênante lachsalvo van de schepen met zichzelf: “Ik vind uw grapjes helemaal niet gepast. Het is een verkeerde vorm van respect. Jullie lossen geen problemen op, jullie vermijden problemen. En daar doen wij niet aan mee. Het was wederom vooral een sarcastische, humoristische oplijsting, het wordt niet gewaardeerd. En ik denk dat de manier waarop je met je raadsleden omgaat, opgemerkt wordt door onze burgers. Want in plaats van deze keer zelf commentaar te geven, heb ik hierbij commentaren van de betrokken en fel bezochte FB-post genoteerd, over wat mensen zelf ervan vinden: (311 reacties, 57 opmerkingen, 21 deelacties – Nan d’Ark). Want ik wist wel dat u alles in het belachelijke ging trekken. Ik heb hier werk ingestoken en ik vind dat jullie als schepenen (van Vooruit) eigenlijk totaal geen respect hebben naar de oppositie toe. Ik vind dat heel spijtig.”

Applaus in de zaal.

Beide voorstellen, hondenweide en terugplaatsen textielcontainer, werden hoe dan ook zelfs niet ernstig overwogen door de meerderheid.Onze voorstellen kregen wel de steun van andere oppositieleden. Maar niet alleen deze voorstellen. Ook de intrekking van de vergunningen om de stoepborden weg te halen, kon op veel steun rekenen. De argumenten van de meerderheid kunnen als volgt samengevat worden: Aangezien ze zelf de laatste twee jaar een wanbeleid hebben gevoerd i.v.m. stoepborden en aanverwanten, waren ze nu in een situatie beland die boven hun hoofd was uitgegroeid. In plaats van de in gebreke zijnde handelaars aan te pakken, hebben ze een verbod voor iedereen ingesteld, zelfs voor diegenen die in orde zijn. Dit is een duidelijk voorbeeld waarbij wanbeleid vanwege de overheid en de slechte opvolging van het reglement door sommige handelaars, de oorzaak is van een volledige intrekking. Net hetzelfde als bij de container gaat men de dienstverlening voor iedereen stoppen in plaats van de overtreder aan te pakken. Daarbij hebben ze een voorwaardelijke reden uit het reglement misbruikt om hun plan door te voeren.

Het puntje over veiligheid inbraak, diefstallen was ook heel ‘verhelderend’; De premie voor een alarminstallatie wordt afgeschaft. Volgens de woorden van de burgemeester is dit een ‘harde maatregel’. Een camera is geen harde maatregel, gezien ons falend justitiebeleid. Inbrekers oppakken, beboeten en opsluiten, is daarentegen wél een harde maatregel. Men gaat blijkbaar verder inzetten op voordrachten, administratieve wijzigingen in de beleidsstructuur. En door 'nieuwe Belgen' op het strand hartjes te laten maken om duidelijk te maken dat iédereen in Blankenberge welkom is.

Het Vlaams Belang wil een ander signaal geven aan criminelen. Wij hebben dan ook aangaande dit soft-beleid en deze welkomstcultuur voor criminelen, tegen gestemd.

Een leuk weetje daarbij is dat na de vele interpellaties zowel bij het Lindenhof als bij ons bestuur, er geen antwoord kwam op onze vraag over sociale woningfraude. In plaats van te antwoorden werd er nog eens bagger over onze fractieleider gestrooid en werd het verband tussen massale immigratie, sociale woningfraude en het tekort aan woningen ontkend. Het woord ‘ranzig’ werd zowel door de schepen als door de burgemeester veelvuldig gebruikt, maar een antwoord kwam er opnieuw niet. De voorzitter van de sociale maatschappij is zelf gemeenteraadslid voor de OpenVld. Men weigert dus een antwoord te geven…

Het Vlaams Belang had echter haar huiswerk gemaakt en had via de minister vernomen dat er in Blankenberge NUL onderzoeken plaatsvinden, terwijl dit wettelijk verplicht is bij vermoeden. Dit zou betekenen dat deze meerderheid en de sociale huisvesting geen enkel vermoeden heeft dat er in Blankenberge sociale fraude plaatsvindt. De vreemdeling is altijd onschuldig, typisch extreem links beleid.

Onze jeugd wordt ook voorbereid om in deze utopisch-linkse wereld te leven. Vlaanderen legt dan ook lessen op die onze jeugd als het ware eenzijdig informeren. Ze noemen dit ‘vakoverschrijdende leerdoelen’ waar men thema’s behandelt die niet direct in een vak kunnen worden gegoten. We hebben dan ook ‘tegen’ gestemd toen men aan ons subsidies vroeg om de ‘vakoverschrijdende leerdoelen duurzame ontwikkeling’ in onze scholen aan te pakken. Het gaat immers over extreem-links-groene politieke dogma’s waar nuance en realisme geen ruimte krijgt. Hierdoor krijgt onze jeugd een eng wereldbeeld voorgeschoteld waar een open visie en eigen mening sterk wordt gereduceerd. De Vlaamse overheid geeft hiervoor al subsidies, Blankenberge hoeft geen extra subsidies te geven om woke-doelstellingen te behalen. Laat onze jongeren eerst taal en wiskunde leren!

We eindigen met een kleine positieve noot. Blankenberge krijgt er uiteindelijk 1 extra geldautomaat van Batopin bij. Waar en wanneer weten we nog niet. De argumenten van de oppositie waren deze keer blijkbaar wel gewichtig genoeg om iets aan de verschraling te doen. Niettemin blijven de maatregelen beperkt en dient dit dossier verder opgevolgd te worden.

Als je meer wenst te weten over de gemeenteraad, het live verslag vind je op de website van de stad. Heb je zelf punten, opmerkingen of wil je ons helpen, laat ons gerust iets weten.

Met Vlaamse groeten

Vlaams Belang Blankenberge

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF